понедељак, јун 24

NEDIMOVIĆ: SITUACIJA U DOMU „KULINA“ POD KONTROLOM

0
179

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i predsednik Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu Branislav Nedimović izjavio je da je u Domu za stare „Kulina“ u opštini Aleksinac situacija stavljena pod kontrolu. Nedimović je u uključenju za RTS istakao da su sprovedene sve karantinske mere, ovu ustanovu posetili su epidemiolozi koji su sagledali situaciju i sada je stanje mnogo bolje nego prethodnih dana.

On je rekao da će situacija u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace –Trbunje u toku dana biti normalizovana, i istakao da se tamo nalaze pripadnici srpske i ruske vojske, koji rade kompletnu dezinfekciju.

Ministar je za danas najavio otpuštanje kući između 100 i 150 osoba iz privremene bolnice u Nišu, i dodao da se u Kliničkom centru u Nišu i privremenim COVID bolnicama u tom gradu i u Niškoj Banji trenutno nalazi 1.200 osoba sa potvrđenim koronavirusom.

On je potvrdio da je sinoć, zbog problema koji postoje u tom gradu sa epidemijom COVID-19, otvorena nova privremena bolnica namenjena zdravstvenim radnicima, policiji i vojsci, uz napomenu da se u njoj trenutno nalazi 156 osoba.

Akcenat je sada na ponovnom testiranju kako bi osobe koje su ozdravile mogle da budu otpuštene sa bolničkog lečenja i iz privremenih COVID bolnica, objasnio je Nedimović i naveo da je juče 20 lica otpušteno iz Hale „Čair“ i približno 60 iz Kliničkog centra Niš.

 

Leave a reply