NEGOSAVINA FOTOGRAFIJA PROSLAVILA  DONJI PRISJAN (VIDEO)

NEGOSAVINA FOTOGRAFIJA PROSLAVILA DONJI PRISJAN (VIDEO)

Fotografija na kojoj je prikazan  zaseok Livađe zaplanjskog sela Donji Prisjan, koju je pre dve godine napravila Negoslava Stanojević iz Niša,  prvi je pobednik konkrusa za najlepšu fotografiju Srbije. Negoslava je fotografiju poslala u okviru poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da zajedno promovišemo lepote naše zemlje. Kaže da ove predele slika kad god poseti kraj u kome se rodila, ali ova fotografija za nju je uvek bila posebna.

Negosava Stanojevic

Zahvaljujući Negoslavi Stanojević iz Niša za selo Donji Prisjan u Zaplanju, podno Suve planine,

sada zna cela Srbija. Ova fotografija koju je napravila pre dve godine u svom rodnom kraju prvi je pobednik konkursa za najlepšu fotografiju Srbije. Negoslava ne krije da je očekivala da će ovakva lepota prikazana na slici morati da pobedi.

Negoslava kaže da je bez ikakve protekcije ova fotografija prva pobednička fotografija. Iako su pre nje i nakon nje nastajale mnoge druge slikane sa istog tog mesta nisu ni nalik ovoj.

 

Negoslava Stanojević je dugogodišnji novinar. U poslednje vreme poznata je po svojim blogovima, ali i po knjigama u kojima neguje upravo zaplanjski dijalekt i na taj način promoviše svoj kraj.

NAGRADE NEDELJE

Inače, na Instagram nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavljen je poziv građanima da šalju fotografije najlepših predela Srbije, u cilju promovisanja lepote naše zemlje. Svake nedelje, najlepša odabrana fotografija biće objavljena na Instagram profilu predsednika republike. Na kraju godine, fotografija koja je dobila najviše sviđanja biće nagrađena, a predsednik će primiti autora.

 

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com