Neizvesno ko će u gradsku, a ko u opštinsku vlast

PRAYNA SKUPŠTINASKA SALA (5)Izbori u Nišu su završeni, ali ko će s kim u vlast,a  ko sa kim neće, ko se još dvoumi – to se ne zna. Bar javno ni u jednoj stranci o tome još ne žele da govore. Potvrdjuju da se pregovara i razgovara, ali se mogući partneri konkretno ne pominju.

Većinu u gradskom parlamentu imaju naprednjaci, ali ne apsolutnu. Da li će gradsku vlast formirati ponovo sa starim partnerom socijalistima, ili imaju neku drugu dobitnu kartu u rukavu, još neće da kažu. Sa druge strane ajanstveni su i u opoziciji.

Razgovaram sa svima, ali još nisam odlučio niti što se grada tiče, niti opština, kaže Zoran Perišić, nosilac liste koalicije okopljene oko SNS.

I u opoziciji kažu da vode razgovore, ali ne žele da govore o detaljima.

Vode se razgovori, pre svega sa Pokretom Dosta je bilo, kaže Dragoslav Ćirković iz SDS.

Na “drugom” kraju opozicionog spektra, kažu da se drže rečenog tokom izborne kampanje.

Samo ćemo sa onima koji se uklapaju u ono što smo obećali tokom kampanje, kaže Goran Đorđević (DSS) predstavnik liste Dveri i DSS.

Još je zanimljivije što se opština tiče. Naprednjaci u Panteleju sa 11 i u Medijani sa deset odbornika, moraju da traže koalicione partnere, ako žele da zadrže vlast u ovim opštinama.  Posebno je interesantno u Medijani, gde o većini pregovaraju i opozicija i pozicija. Potvrdjuju opozicioni lideri da se pregovara, ali ni tu se detalji ne otkrivaju.

Sa Pokretom “Dosta je bilo” smo razgovarali i već sutra ćemo izaći sa platformom, kaže Ćirković.

A Đorđević kaže da je možda  vreme da dodje do promena u Medijani.

Jedino se u Nišu u Paliluli i Crvenom Krstu sve zna. Tako su naprednjaci odneli ubedljive pobede i mogu samostalno da formiraju opštinsku vlast.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com