NEOBIČNE ZAPLENE: ZLATO U GRUDNJAKU, DROGA U ZADNJEM SEDIŠTU KOLA (VIDEO)

NEOBIČNE ZAPLENE: ZLATO U GRUDNJAKU, DROGA U ZADNJEM SEDIŠTU KOLA (VIDEO)

Dušan Popović, koordinator poslova u Carinarnici Niš

Krijumčari pokušavaju preko granice da prenesu gotovo sve: akciznu robu, tekstil, numizmatiku, narkotike, zlato, srebro, oružje. Dovijaju se na sve načine, pa se roba krije po svim mogućim i nemogućim mestima. Možda nešto i prođe, ali rezultati carinika pokazuju da i oni najdomišljatiji teško mogu da prođu pored njih.

Na nivou Carinarnice Niš tokom 2021. godini zaplenjeno je oko 3 kg zlata, 2 kg srebra, 2 kg raznih narkotika, 1.880 litara alkohola i četiri komada oružja. Zaustavljen je i transport 107 ilegalnih migranata, rekao je za Zonu plus koordinator poslova u Carinarnici Niš Dušan Popović.

Krijumčari robu pokušavaju da iznesu iz zemlje i avionom.

Tibetanske pevajuće posude

“Na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu pred ukrcavanje na let ka Milanu pronađeno je više od dva kilograma srebrnog nakita i poludragog kamenja, koji su bili zapakovani u posebne vrećice i namenjeni za dalju prodaju” – rekao je Popović.

Carinici su tada zaplenili i jedan set takozvanih pevajućih tibetanskih posuda za čiju se izradu koristi sedam do 10 različitih metala, među kojima su zlato, srebro I bronza.