Nepotizam “smenio” direktorku?

Nepotizam “smenio” direktorku?

KLINICKI CENTAROčna klinika u Nišu još nema novog direktora. Ne znaju se ni razlozi smene doskorašnje direktorke Gordane Zlatanović. Mediji spekulisu, jer zvanične potvrde još nema. Niti od Ministarstva zdravlja, a ni od direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića. Ono što nezvanično provejava jeste da je razlog nepotizam, a ne liste čekanja. Naime, tvrdi se da je direktorka na klinici zaposlila izmedju ostalih i svoju kćerku, sina. Međutim, javna je tajna da se to radi na mnogim klinikama.

Iz Saopštenja Ministarstva zdravlja o smeni direktorke Očne klinike u Nišu ništa se ne može konkretno zaključiti. Jedino se kaže da  je ministar zdravlja odluku o imenovanju novih rukovodioca doneo nakon izveštaja o vođenju dokumentacije, higijeni, odnosu prema pacijentima, stručnom radu i opremljenosti ustanova. Medjutim, dok izlaze sa imenima novih v.d. direktora ostalih bolnica, koji će na šest meseci, do raspisivanja novog konkursa zameniti smenjene direktore, za Očnu kliniku nema ni slova. Ni ko će biti postavljen na direktorsko mesto, ni kada.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović se ne oglašava. A kako TV Zona plus nezvanično saznaje, prava je bitka i lobiranje ko će biti novi direktor te klinike. Ali nije samo očna klinika na tapetu.

Ljuljaju se fotelje i direktorima još nekih klinika. Kojih i ko su potencijalni kandidati za nove direktore – teško je reći. Jer je sve zavijeno velom tajne!

Lavinu smena po bolnicama po srbiji pokrenuo je  izveštaj timova, sastavljenih od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo, i koji su u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji.
Tako su razrešeni direktori 11 bolnica,a pojedinim medicinskim ustanovama, uglavnom sekundarnog zdravstva dat je rok od dve nedelje da oktlone nedostatke.