Neradno: Rade dežurne službe i muzeji, parking se ne plaća!

Neradno: Rade dežurne službe i muzeji, parking se ne plaća!

Prva tri dana Nove godine biće neradna u celoj Srbiji. Zbog toga će institucije i javna preduzeća raditi po prazničnom rasporedu, a Dom zdravlja i Apoteke uveli su dežurstva.

Tokom neradnih dana autobusi gradskog prevoza saobraća će po nedeljnom redu vožnje, a parkig se 1., 2. i 3. januara neće naplaćivati.

Zbog novogodišnjih praznika uvedeno je dežurstvo u niškom Domu zdravlja. 1/2/3. i 7. januara u centralnom objektu radiće Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih i za zdravstvenu zaštitu dece od 7 do 20h. U isto vreme radiće i Infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici “Čair” uz dežustvo lekara. Sestre iz Službe kućnog lečenja i Polivalentne patronažne službe radiće na terenu, a građanima će na usluzi biti i Telefonsko savetovalište. Služba za laboratorijsku dijagnostiku radiće od 7 do 14h, a Služba stomatološke zaštite dežura u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Apoteke u Nišu takođe rade praznično. 1. januara 24h radiće apoteka „Ćele Kula“ u Nišu. 2. i 3. januara ova apoteka će takođe biti dežurna, a Apoteka “Čegar” radi od 8 do 15h. Biće otvorena i “Higija” od 10 do 18h.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza 1/2/3. januara saobraćaju po nedeljnom redu vožnje, saopštila je Direkcija za javni gradski prevoz. Na sam dan dočeka u periodu od 21 do 22h autobusi će se sukcesivno isključivati. U periodu zimskog raspusta 4, 5. i 6. januara primenjivaće se letnji red vožnje na svim linijama.

Parking servis neće naplaćivati parkiranje 1/2/3. i 7. januara, a neće raditi ni Korisnički servis u ulici Orlovića Pavla br. 24.

Javno preduzeće “Pošta Srbije” takođe radi praznično. Prvog dana Nove godine sve Pošte u Nišu će biti zatvorene, a 2. i 3. januara radiće glavna pošta u Voždovoj ulici i to od 8 do 15h. Najavljeno je da će radno vreme biti korigovano i u vreme Božićnih praznika, pa će 6. januara pošte raditi skraćeno do 17 h, a 7. januara biće neradan dan.

U Nišu će jedino raditi objekti niškog muzeja koje će brojni inostrani turisti moći da posete. Arheološka sala, Ćele kula i Logor “12 februar” radiće od 11 do 16 sati. Jedino Sinagoga neće biti dostupna posetiocima.

Stranim tursitima na raspolaganju će biti i Info centri TON-a. Prvog januara radiće info centar u Tvrđavi , a drugog i trećeg info centar u Obrenovićevoj ulici od 11 do 16h.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com