TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika VESTI

NESVRSTANI STIGLI U BEOGRAD (VIDEO)

Delegacije učesnika Samita Pokreta nesvrstanih koji se održava u ponedeljak i utorak, a među kojima je i sin nekadašnjeg predsednika Egipta i jednog od osnivača Pokreta Gamala Nasera, stigle su na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

Zvaničnici zemalja članica Pokreta nesvrstanih i posmatrača učestvovaće na komemorativnom skupu u Beogradu, kojim se obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta i prve konferencije.

Dolazak na konferenciju u Beograd potvrdilo je više od 100 delegacija, a oko 45 njih predvodiće minisitri spoljnih poslova.

U Beogradu, na najvećem multilateralnom skupu u Evropi ove godine, očekuje se i učešće nekoliko predsednika i premijera.

Domaćini Samita, koji će u ponedeljak i utorak biti održani na Sajmu, su Srbija i Azerbejdžan, a Beograd svoje goste dočekuje, kao i pre šest decenija, sa zastavama svih zemalja učesnica koje se mogu videti duž auto-puta, ali i u centru grada.

VUČIĆ POŽELEO DOBRODOŠLICU PREDSTAVNICIMA NESVRSTANIH ZEMALJA

Predsednik Aleksandar Vučić se tokom dana sastao sa šefovima diplomatije Iraka, Kuvajta, Nepala, Palestine. Razvgovarano je o jačanju odnosa i novim vidovima saradnje. Prethodno je predsednik Srbije uputio poruku povodom velikog skupa koji se održava u Beogradu povodom 60. godišnjice pokreta nesvrstanih.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com