TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Servisne informacije Udarne VESTI

NEVREME U SRBIJI, RHMZ UPALIO NOVI ALARM! (VIDEO)

Nevreme sa grmljavinom i obilnim padavina koje će, prema najavama meteorologa, trajati do kraja vikenda, pogodilo je Srbiju. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

JAKO NEVREME ZAHVATILO SEVER ZEMLJE, ČUPALO DRVEĆE I OŠTETILO AUTOMOBILE

Ilustracija – arhiva

Nevreme je najviše zahvatilo sever zemlje, od Bečeja, do Vrbasa i Crvenke, gde je vetar čupao drveće, pa su stradala i automobili. Pojedina sela u opštini Bačka Palanka nemaju struju.

Sela u okolinu Čačka zahvatio je grad i naneo manju materijalnu štetu, dok posle oluje u Užicu pojedini delovi grada nemaju struje.

U Beogradu su povremeni pljuskovi praćeni grmljavinom i vetrom. Pala je velika količina kiše, a od udara groma, kako su preneli mediji, zapalio se splav kod Šljunkare, na makiškoj strani Save.

PADAVINE ĆE SE INTENZIVIRATI POPODNE I VEČERAS

Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom, a iz AMSS-a apeluju na sve vozače da budu oprezni u toku vožnje.

Slobodan Sovilj, meteorolog, rekao je da će se padavine intenzivirati tokom popodneva i večeras. Moguć je i grad.

Ipak, dodao je, da je nevreme koje je stiglo u Srbiju izgubilo na snazi, pa da neće biti takvih oluja i jakog vetra, poput onih u Italiji, pa i Sloveniji, koji su izazvali stradanje ljudi i veliku materijalnu štetu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com