NI DOČEK KOD KUĆE NIJE JEFTIN – HRANA SKUPA!
Restoran, novogodišnje putovanje, doček na trgu ili kućna atmosfera sasvim je svejedno jer nije važno mesto već ljudi sa kojima dočekujemo Novu godinu, kažu Nišlije. Iako mesto nije presudno svi smo svesni činjenice da debljina novčanika umnogome utiče na to gde ćemo za doček. Za slavlje u restoranu ili doček u nekoj metropoli potrebno je od 50 do 200 evra, pa se mnogi odlučuju za porodično okupljanje. Ali, kada se sve sabere i oduzme ni novogodišnja trpeza neće biti jeftina. Ali, što bi mnogi rekli udri brigu na veselje.
Bez pečenja i roštilja u Srbiji nema slavlja. A, to je možda i najskuplja stavka. Gužve su velike, kažu u ćevabdžinicama.
Najviše se kupuju ćevapi. Cena je 1000 dinara, kaže Milica Kostadinović iz radnje Leskovački roštilj „Kod Ujčeta“
U svemu treba biti umeren, preporuka je lekara – i u hrani i u piću.