NIŠ ĆE PONOVO BITI PRESTONICA HORSKOG PEVANJA

NIŠ ĆE PONOVO BITI PRESTONICA HORSKOG PEVANJA

Nakon četiri godine, u Nišu se ponovo organizuju Horske svečanosti. U takmičarskom delu koji počinje 8. jula nastupiće 13 horova iz iz pet zemalja. Prvi put će jedan hor nastupiti putem video uključenja – u pitanju je hor Sodre iz Urugvaja. Umetnički direktor festivala je dekan Umetničkog fakulteta, dirigent Milena Injac. Ovo su 28. horske svečanosti, a horovi će nastupati na Letnjoj pozornici od 7. do 10. jula.

Direktor Niškog kulturnog centra, Srđan Savić

Horske svečanosti ponovo pred Nišlijama, po 28. put. Nakon četvorogodišnje pauze zbog korone, jedna od najvećih niških kulturnih manifestacija vraća se na Letnju pozornicu u Tvrđavi.. Na ovogodišnjim horskim svečanostima očekuje se preko 350 učesnika.

– Sa ponosom mogu da kažem da će horske svečanosti imati niške horove – kaže umetnički direktor Horskih svečanosti, Milena Injac.

Povratak horskih svečanosti donosi i jedan poklon publici.

Na ovogodišnje horske svečanosti ulaz će biti besplatan – kaže direktor Niškog kulturnog centra, Srđan Savić.

U ovogodišnjem takmičarskom delu nastupiće 13 horova iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Severne Makedonije, a hor Sodre iz Urugvaja nastupiće putem video uključenja – i to je prvi put da se na Horskim svečanostima koriste nove tehnologije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com