Grekulović ide u penziju
Grekulović ide u penziju

Ko će biti novi načelnik Policijske uprave u Nišu? Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović smatra da je najbolje da to bude čovek sa strane, čije se ime ne povezuje ni sa kakvim mutnim radnjama.

Neki kadrovi koji rade u PU Niš su u prošlosti bili prepoznatljivi zbog svojih sprega sa nosiocima kriminalnih aktivnosti i stoga je vrlo važno da dođe čovek koji nema to breme da je u bilo kakvim kontaktima sa ljudima u Nišu, kaže Stojanović.

Nije mogao da kaže ko je Grekulovićev naslednik. Kaže da je i sam predložio jedno ime, iako ne zna na kakav je odjek to naišlo.

Pre Grekulovićevog postavljenja, Niš je skoro tri godine bio bez načelnika policije. Iako mnogi strahuju da će se takva situacija ponoviti, gradonačelnik Zoran perišić kaže da ima obećenje ministra policije da će Niš vrlo brzo dobiti načelnika.

Opozicija, međutim upozorava na veoma loše stanje u gradu kada Niš nije imao načelnika i smatra da krivicu za potencijalni ponovni vakuum snosi aktuelni ministar policije.

Ako je već imao u planu da penzioniše sadašnjeg načelnika, trebalo je da postoji novo rešenje da ne bismo imali bezbednosnih problema u gradu, kaže Milan lapčević iz DSS-a.

Grekulovića je penzionisao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović „zbog potreba službe“ i pre sticanja uslova za starosnu penziju.