NIŠ DOBIJA NOVU KUGLANU SA ČETIRI STAZE

NIŠ DOBIJA NOVU KUGLANU SA ČETIRI STAZE

Do 20. marta trebalo bi da se izabere firma koja će adaptirati prostor za kuglanu u Nišu, predviđeno je javnom nabavkom koja je u toku.

Prema projektu, nova kuglana koja će se nalaziti ispod streljane će imati četiri staze, kafić, svlačionice kao i montažna sedišta tribina u prostoru gledališta kuglane, kaže direktorka SC Čair Branka Aranđelović.

U novembru 2021. otvorena je rekonstrusiana kuglana u okviru Sportskog centra Čair, a uskoro počinje izgradnja nove u prostoru ispod streljane iza bazena, najavila je direktorka ovog sprotskog kompleksa, Branka Aranđelović.

Branka Aranđelović, SC Čair

Ispod streljane počinje izgradnja nove kuglane tako da će stara kuglana biti rasterećena i moći će da bude komercijalizovana da je koristi građani a nama to donositi prihod SC Čairu.”

Javna nabavka je raspisana, a ponuđači imaju rok do 20 marta da se jave kada bi trebalo da bude izabran najpovoljniji za ovaj posao. Prema projektu kuglana će imati četiri staze, ugostiteljski objekat, svlačionice i montažna sedišta tribina u prostoru gledališta kuglane. U budućnosti plan je da se, izmeštanjem pruge iz gradskog jezgra Niša, na prostoru iza bazena napravi adrenalinski park, kaže Aranđelović.

Avantura park bi bio iza restorana Jastrebac pa sve do bazena jer je neophodan Nišu. Imamo nekoliko projekata za to i čekamo relaizaciju”, kaže Aranđelovića.

Podsetimo, poslednjih godina u Sprtoskom centru Čair se tokom leta organizuje besplatna škola plivanja za predškolce i učenike od prvog do četvrtog razreda, a tokom zime škola klizanja koju je u protekloj sezoni besplatno pohađalo oko 300 najmlađih Nišlija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com