TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NOVI VRTIĆ “VIŠNJICA” NA PANTELEJU (VIDEO)

Na Međunarodni dan porodice otvoren je novoizgrađeni vrtić “Višnjica” na Panteleju koji su posetili mališani Predškolce ustanove “Pčelica” koji će od septembra boraviti u ovom vrtiću. Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenovski kaže da će država pomagati izgradnju novih vrtića u Nišu – gradu kome je do sada za pronatalnu politiku donirano 20 miliona dinara.

NOVI VRTIĆ “VIŠNJICA” NA PANTELEJU

 

VišnjicaSve je spremno za prijem 150 mališana u novoizgrađeni vrtić “Višnjica” na Panteleju, rečeno je na svečanom otvaranju još jednog objekta Predškolske ustanove “Pčelica” u Studeničkoj ulici u Nišu. Na taj način biće smanjena lista čekanja u 30 niških vrtića u kojima boravi više od 6.500 dece o kojima brine 650 vaspitača i medicinskih sestara.

Radujemo se otvaranju vrtića. Trenutno ga oplemenjujemo nameštajem, igračkama i didaktičkom opremom, a deca će ovde boraviti od septmebra”, kaže direktorka PU “Pčelica” Svetlana Mitić. 

Ovo je peti vrtić koji je u poslednjih nekoliko godina izgrađen u Nišu. “Za 15 do 20 dana otvaramo još jedan vrtić, u seoskoj sredini na području opštine Crveni Krst jer za nas nema malih i velikih ljudi, gradskih i seoskih sredina. Bez obzira ko gde živi poklanjamo pažnju svima i da svi imaju iste uslove za život”, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

“Ministarstvo je u proteklom periodu izdvojilo 20 miliona dinara donacija za Grad Niš i verujem da ćemo u narednom periodu u skladu sa našim budžetom dati doprinos za izgradnju i rekonstrukciju različitih predškolskih ustanova, ali i svih onih drugih mesta na kome će se naša deca okupljati, kao što su parkovi, dečja igrališta, sportski tereni”, kaže ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski. 

Nakon otvaranja vrtića u Trupalu, u planu je da grad adaptira i dva objekta u vrtić. Jedan će biti u Naserovoj ulici, u prostoru nekadašnjeg restorana “Lipov lad”, a drugi u objektu Medikoteraprije u Čairu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com