NIŠ OBELEŽAVA EVROPSKU NEDELJU MOBILNOSTI (VIDEO)

NIŠ OBELEŽAVA EVROPSKU NEDELJU MOBILNOSTI (VIDEO)

Biciklističkom turom kroz grad sa obilskom Ćele kule obeležava se Evropska nedelja mobilnosti u Nišu.

Na ovaj način građani su pozvani da koriste alternativne prevoze kako bi sačuvali svoje zdravlje i doprineli zaštiti životne sredine.

Pozvani su i da se 22. septembra priključe pešačkom danu bez automobila. Tada će u centru Niša biti zatvorene ulice Vožda Karađorđa i Milojka Lešjanina.

Niš je jedan od 26 gradova i opština u Srbiji koji učestvuje u evropskoj nedelji mobilnosti pešačkim danom bez automobila, vožnjom biciklom, rolerima, električnim trotinetima.

U Nišu će pored unapređenja objekata za deljenje i odlaganje bicikala biti unapređeni uslovi za osobe sa invalidtetom, kao i bezbednost saobraćaja u zonama škola – najavljuju nadležni.

Sada u Nišu postoji oko 12 kilometara biciklističkih staza i prema rečima nadležnih iz grada radi se na njihovom povezivanju i izgradnji novih.

Zdravlje uz održivu mobilnost na 20.godišnjicu Evropske nedelje mobilnosti podržava više od 3000 gradova u 50 zemalja sveta.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.