Niš obeležio 70 godina "Vespe"

VESPA 2Vespa ove godine slavi sedamdeseti rođendan. Ovaj jubilej obeležava se u čitavom svetu, a Niš je deo priče. Treći međunarodni Vespa skup, okupiće 24, 25. i 26. juna više od 80 vlasnika i ljubitelja vespi, a tokom tri dana dešavanja, Niš će živeti „vespa stil života“.

Vespa je rodjena  aprila davne 1946. godine, I od tada do danas, bila je  i ostala stil života. 70 godina povod je za treći Medjunarodni Vespa Kup u Nišu.

U čast ovog popularnog skutera organizovana je izložba I interesantna takmičenja. Ove godine učestvuje više od 80 ljubitelja Vespe. Stižu iz svih krajeva Srbije I iz zemalja u okruženju. ANDREJEVIC VESPA

Predsednik Vespa kluba „Naissus“Dejan Andrejević kaže – “Učesnike smo vodili do Sinagoge da vide izložbu I svi su oduševljeni postavkom. I sami ste videli da su I igre bile uspešne… u vožnjama spretnosti… sledi takmičenje u sporoj vožnji…”

Deo rodjendanske proslave Vespe organizovan je i u Niškoj Banji.

JOVANOVIC NBPredsednik Gradske opštine Dejan Jovanovović objašnjava kako su se pokazali kao domaćini – “Na ovaj način i mi radimo promociju turističkih potencijala i kapaciteta Niške Banje. Trudimo se da budemo dobri domaćini i da se u Niškoj Banji osećaju prijatno”.

Od trenutka kada je kada je kreator Enriko Pijadjo naručio prvu Vespu, prodato  je 18 miliona ovog skutera širom sveta. Vespa je za kratko vreme postala je prvo simbol Italije, a vrlo brzo i jednog vremena.  VESPA 1

I ako su mnogi pokušavali da je kopiraju uspela je da se održi na samom tronu i ostane sinonim za stil, modu i italijanski dizajn. Ovekovečena je u mnogim filmovima, a svakako najpoznatiji je “Praznik u Rimu”.