Niš ponovo glasa na 20 mesta: Do 14 h glasalo 15,11% birača

ponovljeni izboriOko 25 .000 građana Niša drugi put se danas izjašnjava za jednu od 14 izbornih lista za novi saziv gradske Skupštine. Izbori za gradske odbornike ponavljaju se na 20 biračkih mesta, jer je tako odlučila GIK, postupajući po prigovorima.

Izbori za gradsku skupštinu u Nišu ponavljaju na po šest mesta u opštinama Medijana i Pantelej, na pet u Crvenom Krstu i tri u Paliluli.

Do 14h u je na ovih 20 biračkih mesta, na kojima je zbog nepravilnosti ponovljeno glasanje, glasalo 15,11 odsto, kaže predsednica GIK Jelena Žarić Kovačević.

To je u odnosu na 24.april, kada je do 14 sati prema podacima GIK-a glasalo 27,72 odsto birača, skoro duplo manja izlaznost. Ipak, treba naglasiti da se taj podatak odnosi na sva 174 biračka mesta koliko ih je bilo 24.aprila.

Predsednica GIK kaže da su jutros sva biračka mesta otvorena na vreme i da Gradskoj izbornoj komisiji do sada nisu prijavljene bilo kakve nepravilnosti.

Žarić Kovačević ističe i da je promenjen sastav biračkih odbora na svim mestima gde se ponovo glasa jer tako zakon nalaže.

Glasanje traje do 20.00, do kada, prema odluci GIK-a, traje i predizborna tišina.

Inače, prema rezultatima glasanja održanog 24.aprila, SNS je u gradskom parlaamentu osvojila 30 odborničkih mandata, koalicija oko SPS i Koalicija “Niš, moj grad” po 8, Dosta je bilo 6, SRS 5, Dveri-DSS 3 i manjinska Ruska stranka 1 mandat.

Ponovo glasali i Perišić i Bulatović

Perisic ponovo glasao Bulatovic ponovo glasaoNa ponovno glasanje za gradsku skupštinu izašli su i Zoran Perišić, nosilac liste koalicije oko SNS za Niš i aktuleni gradonačelnik, kao i Darko Bulatović, nosilac liste iste koalicije za Opštinu Crveni krst.

Mesta na kojima su oni upisani našla su se mežu 20 onih na kojima je, prema osluci GIK-a, bilo nepravilnosti. Perišić je glasao na biračkom mestu 40 u u Osnovnoj školi “Ratko Vukićević”, a Bulatović na biračkom mestu broj 4, u Elektrotehničkoj školi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com