TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

NIŠ: POPLAVA NEMA, PRATI SE SITUACIJA(VIDEO)

Iako je vanredna situacija u mnogim gradovima i opštinama širom Srbije, u Nišu nema poplava. Kako kažu u Gradskom štabu za vanredne situacije, problema nema, ali su u pripravnosti svi stručni timovi.

U Nišu je kiša padala tokom čitave noći. Ipak, problema nije bilo, kažu u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Svi tokovi na teritoriji Grada Niša prvog i drugog reda nalaze se u redovnoj odbrani od poplava. Obišli smo Kutinsku reku, Suvodolski potok, tako da nema nikakvih problema trenutno. U pripravnosti su svi stručno- operativni timovi vezani za odbranu od poplava, javna preduzeća, kaže pomoćnik komandanta Štaba za vanredne situacije u Nišu Nenad Stanković. 

U pripravnosti su i rezervni vatrogasno-spasilački timovi. Sve vodotokove u Srbiji kontroliše javno preduzeće Srbijavode.

Mislim da neće biti problema kada je u pitanju Nišava, u smislu odbrane od poplava. Kada su u pitanju reke, možete preventivno da delujete, dodaje Stanković.

Na našem delu Južne Morave, koju pokriva doo Južna Morava 2, vodostaj je prilično veliki, ali nije došlo do izlivanja Morave. Toplica se već izlila u centru grada i ima indicija da će se izliti u Kuršumliji.Ta voda tek treba da stigne u Južnu Moravu. Nišava je ogromna, crvena. Ako kiša ne bude prestala da pada naredna dva dana, biće alarmatn, kaže šef ribočuvarske službe “Južna Morava 2” Ninoslav Milenković. 

A kako se sve to odražava na rečne ribe?

Mislim da ne bi bila veliku štetu, riba se skloni u to vreme kada je ovakav vodostaj. Može da se desi da se u nekim barama ostane. Mi smo dužni da tu ribu vratimo u vodu. Pratimo situaciju, objašnjava Milenković. 

U Nišu je zbog obline kiše početkom juna najkritičnije bilo u ulicama kod Kliničkog centra, kada je voda prodrla i u prizemlje Dečje klinike.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com