VATROMET U PONOCNiš i Nišlije spremni su za najluđu noć. Bine se postavljaju na četiri lokacije u gradu, kafane su odavno bukirane, a u kućama su u toku poslednje pripreme za prazničnu trpezu. Zajedno sa Nišlijama, 2016. će ovde dočekati i nekoliko hiljada Bugara, koji su odavno rezervisali mesta u kafanama i hotelima.

Na centralnom gradskom trgu program počinje od 21 sat i trajaće do jednog sata iza ponoći. Nastupiće Bojana Vasev, grupa Novembar, sastav Eyot i niška legendarna grupa Kerber.

Amfiteatar na Keju rezervisan je za kasnu DJ zabavu — nastupiće DJ Funky Junkie, Dj One i Dos padres – Dj Milkan.

Na bulevarskom parku večeras nastupaju Saita i Crne mambe.

I gradska opština Palilula organizuje doček Nove 2016. Godine. Nastupiće bendovi Prava stvar i La kampanela kao i trubači – pobednici Guče.

Saobraćaj je već u kolapsu, što zbog gužvi, što zbog izmene režima saobraćaja.

Zbog dočeka na Trgu Kralja Milana, centar Niša će biti zatvoren za saobraćaj. Zbog toga će sve do tri ujutru I gradski autobusi voziti izmenjenom trasom. Saobraćaj će biti izmenjen i na Paliluli, a od 4 ujutru sve se vraća na uobičajeni raspored.

 

Ovaj tekst deo je projekta „Pitajte građane“ koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.