Više desetina Nišlija okupilo se večeras na Bulevaru Medijana, na mestu gde je pre 24 časa „audi“ u velikoj brzini izleteo sa kolovoza na trotoar i pokosio dva života. Suluda vožnja ubila je na licu mesta 12-godišnejg dečaka, a od posledica udara u Kliničkom centru preminuo je i sredovećni muškarac, otac troje dece.

A.P. (12) i Dejan Ilić (48), obojica iz Niša, poginuli su kada je na njih „audijem“ velikom brzinom naleteo N. S. (19) iz Beograda. Dečak i Ilić, koji je, inače, otac troje dece i lider sindikata Sloga, preminuli su od teških povreda. Nišlije pale sveće, a porodice stradalih su neutešne.

Okupljenima i javnosti se kroz suze obratila i tetka stradalog dečaka, Zorica Petrović.

Vozač „audija“ N.S. (19) iz Beograda uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Pozivajući se na navode MUP-a, mediji navode da osumnjičeni vozač nije bio sam u audiju. S anjim je na mestu suvozača navodno bio 51-godišnji muškarac iz Niša, a na zadnjem sedištu još dvoje maloletnih lica. Niko u audiju nije povređen.

Na mestu tragedije, okupljene Nišlije su kratko blokirali saobraćaj na Bulevaru . Za ponedeljak najavljuju i protestnu šetnju.