TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne

NIŠ SVE BOLJI – POZITIVNO 1, 91 % TESTIRANIH GRAĐANA (VIDEO)

Procenat pozitivnosti u Nišu prema podacima koji su u utorak ujutru dostavljeni Gradskom štabu za vanredne situacije pao je ispod 2 procenta. Od 469 testiranih građana, svega 9-oro bilo je sa pozitivnim nalazom na covid 19. Ocene Gradskog štaba su da je situacija svakim danom sve bolja.

Procenat pozitivnosti je danas 1,91. Prethodnih dana bilo je i do 2,8, pa i 2,9 %, kaže Infektolog i član Gradskog štaba Žarko Ranković

Iako su nadležni zadovoljni situacijom, a tome u prilog idu i dobri rezultati, većina građana smatra da smo se nakon ukidanja vanrednog stanja svi kolektivno opustili.

Ranković se slaže da je opuštanja bilo po ukidanju vanrednog stanja, ali da je situacija sada daleko bolja i da se mere itekako poštuju.

Kada je u pitanju broj hospitalizovanih pacijenata, Ranković kaže da je prema podacima dostavljenim u utorak u ujutru u starom delu Kliničkog centra bilo 72-oje pacijenata.

Podaci iz Instituta Niška banja, dostavljeni u utorak ujutru, kažu da je u toj privremenoj bolici na lečenju 80oro ljudi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com