Brojna gljivarska društva, ljubitelji prirode I gastronomije okupili su se na manifestaciji Dani gljiva koja se do 26.oktobra održava kod Beogradske kapije. Najbolji kulinari su se takmičili u spremanju specijaliteta od gljiva, posetioci su degustirali,a organizovana je I izložba gljiva. 
Različitih su boja I ukusa. Mogu biti gorke,ljute ili slatke.Mirišu na anis,kesten. Mnoge ne lice na gljive.Za njihove ljubitelje I sakupljače gljive su neiscrpna tema I jedan od najzdravijih plodova u prirodi.
„ Ovo nam je prva manifestacija Dani gljiva koju organizujemo u Nišu.Uz izložbu gljiva organizovali smo i kuvanje jela od gljiva,a tu su bili i prozvođaci gljiva iz cele Srbije“, kaže Danijela Đorđević Novaković, predsednica Gljivarskog društva Niš.
Na Danima gljiva neizostavno je da su prisustni I determinatori gljiva- osobe koje znaju da identifikuje gljive i odredi koje su jestive, a koje nisu. Među njima je bio i determinator Miloš Gajić.
Najboljim kulinarima koji su se takmičili u spremanju specijaliteta od gljiva uručene su nagrade.
Broj ljubitelja gljiva se povećava,a niško Gljivarsko društvo koje je organizator Dana gljiva danas ima više od 50 članova. Manifestaciju je podrzao grad Niš I opština Crveni krst.
