Niš: Uskoro kante za odlaganje staklene ambalaže

Niš: Uskoro kante za odlaganje staklene ambalaže

KANTE ZA STAKLONa nekoliko lokacija u gradu Nišlije će od sledeće nedelje dobiti kante za odlaganje staklene ambalaže. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom “Eko star pak” niško Javno-komunalno preduzeće “Mediana” dobilo je 50 specijalnih kontejnera, a sve to košta oko 5 miliona dinara.

Niš je prvi grad u Srbiji koji je dobio specijalne kontejnera za odlaganje staklene ambalaže. Kako bi se građani podstakli da recikliraju i ovu vrstu otpada, preduzeće Eko star pak iz Beograda poklonilo je Nišlijama 50 adekvatnih kanti. Potpisnici ugovora ocenjuju da je staklena ambalaža jedan je od najvećih problema u Srbiji, jer sakupljanje stakla nije isplativo. Možda se na ovaj način građani motivišu.

“Stakla ima na sve strane po gradovima, najčešće blizu kafića, ali nema ekonomskog interesa da se reciklira. Ali, sa preduzećem “Mediana” možemo da pokrenemo sistem”, kaže direktor firme “Eko pak star” Vojkan Stanković

Kako najavljuju u Mediani, kontejneri u obliku zvona od narednog ponedeljka biće postavljeni na nekolikoKANTA ZA STAKLO lokacija u Nišu.

“Od sledeće nedelje postavićemo kante na 50 najfrekventnijih lokacija, blizu kafića, kod tržnih centara”, kaže direktor “Mediane” Bratislav Vučković

Donacija preduzeću Mediana vredi 5 miliona dinara, a kako najavljuju, naredni specijalni kontejneri u Nišu mogli bi da budu za odlaganje tekstila.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com