Parastosom i svečanim polaganjem venaca gradska opština Niška Banja obeležila je značajne događaje – Dan opštine i Dan oslobođenja Niške Banje u Prvom i Drugom svetskom ratu. Prvi čovek Niške Banje Dušan Živković podsetio je i na značajne projekte, od izgradnje Akva parka I biciklisitčke staze, kupališnog kompleksa Kulište i Botaničke baste do rekonstrukcije hotela.

 

Veliki dan za meštane Niške banje. Parastosom i svečanim polaganjem venaca ova niška opština obeležila je Dan oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu.

 

Nažalost, kao i u najvećem delu Srbije, tako je i Niška Banja dala veliki broj žrtava u Prvom Svetskom ratu. Uz pomoć I saradnju Gradske opštine Niška Banja svake godine obeležavamo uz uz poštovanje taj datum u Nišu, kaže predsednik Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912- 1920 Grada Niša Branislav Radovanović. 

13. oktobar je datum kada Niška Banja obeležava i Dan opštine. Predsednik, Dušan Živković podseća na značajne projekte koji su u planu:

Jedan od najbitnijih projekata je izgradnja Akva parka, čiji je javni poizv za izvođenje javnih poziva u toku. Bitan projekat je i izgradnja nedostajućeg dela biciklisitčke staze od naselja Nikola Tesla do Niške Banje.

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.