TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

NIŠKA HUMANITARKA TRAŽI DA SE NOVAC ZA KONCERT USMERI NA LEČENJE DETETA (VIDEO)

Niška humanitarka Marina Adamović predala je molbu Opštini Medijana da se 15.000 evra iz opštinskog budžeta za doček srpske Nove godine preusmeri na lečenje Mihajla Stamenkova, koji boluje od Dišenove mišićne atrofije. Na taj način pozvala je i sve Nišlije da potpišu peticiju kojom zahtevaju da se novac preusmeri. Iz Gradske opštine Medijana kažu da je transfer novca pravno nemoguć, jer su to namenska budžetska sredstva koja je Skupština usvojila u decembru.

Molba da to usvoje, da preusmere i uplate novac na račun deteta koje je u jako teškom položaju. Mihajlo mora skupi novac za godinu dana 400.000 evra, mora da ostane na nogama kako bi primio lek. Pothitno mu je potreban taj novac, kaže Marina Adamović. 

 

Skupština je donela odluku o tome da se usvoji takav budžet i nemoguće je sada preusmeravati ta sredstva gde i ko kako hoće. Prvo je pravno nemoguće to izvesti. S druge strane, mi imamo mnoštvo aktivnosti u vezi dece kojoj pomažemo. Poslednja u nizu je da sad 15. januara vodimo četrdesetoro dece iz hraniteljskih porodica na Zlatibor sedam dana. Imaće tri obroka i dve užine, o trošku Opštine, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com