NASTAVAK SARADNJE SA BUGARIMA.avi_snapshot_01.21_[2014.10.22_21.17.18]Niška gradska opštine Medijana i bugarska Montana, nakon uspešno okončanog projekta, u kojem su učestvovali đaci iz Srbije i Bugarske, planiraju nastavak saradnje. Predsednici ovih opština potpisali su Pismo o namerama da se nastavi saradnja u sportu, turizmu, nauci, kulturi i obrazovanju.

Prekogranični projekat GO Medijana i bugarskog grada Montana “Kreativnost u usponu” koji je decu kroz radionice vodio do stvaralaštva i umetničkog izraza je završen, a novi projekti su u planu. Potpisivanjem Pisma o namerama, dogovoreni su prvi koraci proširenja saradnje u više oblasti.

Planiramo saradnju u oblasti kulture, lokalne samouprave, sporta, obrazovanja, kaže predsednik GO Medijana Zoran Stojanović.

Bugarski grad Montana već ima dugogodišnju saradnju sa dva srpska grada – Vranjem i Pirotom. Sa Pirotom već nekoliko godina sarađuju na realizaciji 7 projekata  u raznim oblastima.

Budući projekti koje ove dve opštine budu realizovale biće finansirani kroz Evropski IPA 2 program prekogranične saradnje.[mom_video type=“youtube“ id=“p0h9YLjIvjo“]