Niška pivara ponovo u stečaju?

Niška pivara ponovo u stečaju?

PIVARA Da li Nišku pivaru ponovo čeka stačaj? Ovo je prvo pitanje koje se postavlja posle današnje konferenicje za novinare novog poslovodstva. Danas su izneti podaci da je drugi potencijalni kupac, podneo tužbu Privrednom sudu u Nišu I traži, izmedju ostalog poništenje kupovine. Direktor pivare kaže da je to protiv zakona, I da bi evenutalno usvajanje tužbe ugrozilo planove novog vlasnika.
Komplikuje se priča o prodaji Niške Pivare. 23 dana nakon što je potpisan ugovor o prodaju bugarskom kupcu , sve overeno kod javnog beležnika I uplaćene pare stiže tužba drugog zainteresovanog kupca. Luss investmen iz Beograda podneo je tužbu Privrednom sudu. Traži da se poništi ugovor o prodaji, da se novom vlasiku privremeno zabrani korišćenje imovine I da se kompletna imovina vrati Pivari Niš. Luss investment pojavio na početku priče o privatizaciji Niške pivare, medjutim I ako je bio zainteresovan nije se pojavio ni na jednoj od 7 licitacija kažu nekadšnji članovi odobra poverilaca. Tvrde da se Lus Investvment ponovo pojavio sa ponudom, ali bez bankarskih garancija, već u nekretninama, ali tek posle postignute pogodbe sa bugarima.
Still0829_00001 “Što se nas tiče, sve je uradjeno u skladu sa propisima i u skladu sa zahtevima državnih organa. Ako je i bilo nečega, mi za to ne znamo” kaže direktor Niške pivare Nikola Karanović.
U tom slučaju ova kompanija bi ponovo bila u strečaju, tvrdi novo poslovodsvo Pivare. Novi vlasnik, medjutim, tvrde već ulaže u pokretanje proizvodnje.
Dirktor Karanovć kaže I da novi menadžent namerava da uloži pet miliona evra u modernizaciju pogona. Od naredne godine u planu je zapošljavnaje 130 radnika , proizvodnja je planirana na 120.000 hektolitara piva . Nišku pivaru je kupila Grupa kapitalni projekti čiji je vlasnik Kapitalni projekti iz Bugarske. Njihova osnovna delatnost su industrija I energetika

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.