Boban Džunić. predsednik SG Niša

Pred niškim odbornicima je imenovanje vršilaca dužnosti direktora javnih i javno komunalnih preduzeća, svih sem Gorice. Odbornici će rapravljati i o izmenama Odluke o komunalnoj inspekciji, kojima se predviđa uvođenje komunalnih redara.

“U suštini to su dosadašnji direktori kojima je istekao mandat. Do sada konkursi nisu bili raspisani za izbor direktora. Iz tog razloga, da preduzeća mogu da funkcionišu i da grad ne bi stao mi smo u obavezi da razmatramo te predloge. U pitanju su sva preduzeća osim Gorice, gde će I dalje biti u tehničkom mandatu. Koliko sam ja upoznat, direktorka sadašnja je blagovremeno dala ovlašćenje određenom licu koje će moći da vrši potpisivanje I to preduzeće će svakako nastaviti da funkcioniše na zakonit način bez ikakvih problema a u narednom periodu doći ćemo do imanovanja ili do v.d. direktora ili će biti raspisan konkurs i izabrano ili imenovano lice koje će biti direktor tog preduzeća” – rekao je za Zonu plus predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić.

Pred odbornicima je i odluka o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoh inspekciji grada. To podrazumeva uvođenje komunalnih redara.

“Imamo i odluku koja se tiče procedure za pribavljanje saglasnosti o oslikavanju murala od nadležne uprave za društvene delatnosti”

Inače, uskoro bi trebalo da se I u niškoj skuptini glasa elektronskim putem. Počela je edukacija ljudi koji rade u skupštini, a uskoro će obuku proći I sami odbornici.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.