TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne

NIŠKE ŠKOLE ODOLEVAJU KORONI (VIDEO)

Od početka epidemije do danas u izloaciji je bilo oko 3.000 učenika i nastavnika sa području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga.

Nažalost, bitku sa koronom do danas su izgubila tri nastavnika u Nišu.

U Školskoj upravi u Nišu kažu da dnevno bude prijavljeno po nekoliko učenika ili nastavnika inficiranih koronavirsom. To, ocenjuju, i nije veliki broj ako se uzme u obzir da na području tri okruga ima oko 60.000 učenika i oko 10.000 nastavnika I školskog osoblja.

Od početka epidemije do pre mesec dana u izolaciji je bilo 2.000 učenika i nastavnika zbog bolesti ukućana. Sada je taj ukupni broj veći, ali su to sporadični slučajevi u svakoj drugoj, petoj školi. Brojke zaraženih od početka epidemije do pre mesec dana u srednjim školama su bili oko 300, isto toliko u osnovnim školama i 250 nastavnika. Sada je taj broj veći, ali je situacija zadovoljavajuća. Mere se moraju i dalje strogo poštovati”, kaže načelnik Školske uprave Niš, Draga Gejo.

Direktori niških škola kažu da je situacija pod kontrolom.

Do sada smo imali samo tri zaražena učenika i jednu tetkicu, ali su sada svi dobor i vratili su se u školu. Niko se nije zarazio u školi već od ukućana”, kaže direktorka OŠ “Radoje Domonović”, Niš. 

Podaci o inficiranim učenicima i nastavnicima se šalju Zavodu za javno zdravlje u Nišu koji se potom prosleđuju Institutu Batut, a izveštaj odlazi i na adresu resornog ministarstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com