NIŠKI BUDŽET ZA 2021. VEĆI ZA 5,34 ODSTO (VIDEO)

NIŠKI BUDŽET ZA 2021. VEĆI ZA 5,34 ODSTO (VIDEO)

Budžet za narednu godinu koji iznosi 11,8 miliona dinara je razvojni, ali istovremeno u velikom obimu planiranih sredstava su zaštita socijalno najugroženijih stanovnika i kapitalni projekti među kojima i izgradnja akva parka, ocenili su odbornici vladajuće stranke na sednici Skupštine Grada Niša.

Iz opozicije smatraju da budžet nije realan i da ne prati potrebe građana i da je za 2021. predviđeno mnogo manje para za sport, kulturu i ekologiju nego ove godine.

U narednoj godini se očekuju nove investicije i nova ulaganja koja su iskazana u gradskom i republičkom budžetu, rečeno je na sednici Skupštine Grada Niša.

Kapitalni projekti su okosnica razvoja Niša u 2021, kažu odbornici Srpske napredne stranke i obuhvataju, između ostalog, prvu fazu akva parka u iznosu od 490 miliona dinara, izgradnju infrastrukture u Naselju “Ardija” za pripadnike snaga bezbednosti od 320 miliona, završetak radova na crkvi Svetog Vasilija Ostroškog od 100 milina dinara.

Među kapitalnim projektima u budžetu su i fabrika za prerpadu otpadnih voda, rekonstrukcija bedema Tvrđave, nastavak rekonstrukcije OŠ “Mika Antić”, digitalno obeležavanje ulazaka u grad, EXPO centar.

Iz opozicije smatraju da budžet nije realan i da ne prati potrebe građana i da je mnogo manje para za sport nego ove godine. Opozicija je pondela ukupno 33 amandmana na tačku dnevnog reda o gradskom budžetu za 2021.

 

Pred odobornicima se našao i predlog o reformi Gradska uprave u Nišu koja će od Nove godine umesto jedne sa više sekretarijata imati ukupno šest uprava.

 

Odbornici Skupštine Grada Niša glasaju i o prihodima koji pripadaju gradskim opštinama u ukupnom iznosu od 236 miliona dinara kao i o rasporedu transfernih sredstava iz budžeta za narednu godinu.