NIŠKI LUTKARI PRIPREMILI JOŠ DVE ONLAJN PREDSTAVE

NIŠKI LUTKARI PRIPREMILI JOŠ DVE ONLAJN PREDSTAVE

Pozorište lutaka nastavlja da prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu. Ove nedelje na repertoaru su “Ružno pače” i “Crvenkapa u nebajci”. Linkovi će biti objavljeni na fb strani Pozorišta lutaka.

Četvrtak, 14. maj, „Ružno pače“

Ružno pače
FOTO: Lutkarsko pozorište Niš

U kući mama Pate i tate Patka iščekuje se radostan događaj. Jedno za drugim na svet dolaze tri slatka pačeta. Sa zakašnjenjem dolazi i pomalo čudno pače, koje je samo majci lepo. Čudno pače ne prihvataju ni otac Patak, ni braća, a komšinice Koke spletkare i ogovaraju po komšiliku. Potišteno i odbačeno od svih ono kreće u svet. Boreći se sa mnogim nepravdama prerasta u prelepog labuda, pokazujući da je vredno živeti. Ovo je poučna priča o ljudima koji idu ispred svog vremena i društva koje ne može da ih shvati i prihvati. Veseli i šaroliki kostimi, lutke i maske, predstavljaju prekrasan ambijent za scensku igru.

Autorski tim: po motivima H.K.Andersena tekst Nataša Ilić, adaptacija, režija, tekst songova Biljana Vujović, idejno rešenje scenografije, lutaka i maski Stefanka Kjuvlijeva, izrada scenografije, lutaka i maski Stefanka Kjuvlijeva sa saradnicima iz Sofije, muzika Miloš Vukotić, scenski pokret Damjan Kecojvić, slikarski radovi Dragana Erčević, lektor Nataša Ilić.

Uloge tumače: Davorin Dinić, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Tatjana Milenković, Marija Cvetković, Nataša Ristić, Stanislava Joković i Aleksandra Pavlović (na snimku Živkica Rakić i Tatjana Cvetković koje su ranije igrale u predstavi).

 

Nedelja, 17. maj, „Crvenkapa u nebajci“

Crvenkapa u nebjaci FOTO: Lutkarsko pozorište Niš

Crvenkapa je iz sveta bajke i mašte sišla u realan svet i život, u selo Petlovača, da bi osetila kako teče život u jednoj, za nju, posve novoj sredini. U tome joj pomaže Kukula Bane, zec čarobnjak, koji joj svojim čarolijama omogućava da sszna mnogo toga iz života dece i seljaka u Petlovači, ali i da se ponovo vrati u svoj bajkoviti svet na putu do omiljene bajke.

Autorski tim: tekst Sonja Bogdanović, režija Tatjana Cvetković, kostimi i scenografija Blagovesta Vasileva, muzika i songovi Gorica Popović, koreografija Tatjana Bošković. Uloge tumače: Marija Cvetković, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Mirjana Đorđević, Miljana Mančić, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Nenad Ilić i Dragan Tričković.