SKUPSTINA GRADA NIŠA

Osim finansijskih izveštaja javnih i javnih komunalnih preduzeća za 2019. godinu, odbornici Skuštine Grada Niša raspravlju i o odluci po hitnom postupku a koja podrazumeva da će umesto Gerontološkog centra u Nišu uslugu pomoć u kući odnosno dopremanje hrane odraslim i starim licima u socijalnoj potrebi obavljati „Pčelica“.

Po ovoj odluci koja je doneta zbog epidemije Covid 19, usluge prihvatlišta za socijalno ugrožene, privremeno će, osim u Domu ‘Duško Radović’ i Sigurnoj kući pružati Centar ‘Mara’.
Finansijska sredstva za realizaciju ove odluke obezbeđena su u budžetu Grada Niša za ovu godinu u iznsou od 6,1 miliona dinara i u gradskoj kasi biće obezbeđena za naredne dve godine.
Boban Džunić

Odbornici će glasati i za postavljenje Gradskog pravobranioca jer je dosadašnjem istekao mandat.

Na ovu funkciju predsednik Skupštine Boban Džunić predložio je diplomiranog pravnika Mariju Brajdić. Rođena je u Nišu 1968. godine.
U Gradskoj upravi bila je u stalnom radnom odnosu od 1999. do postavljenja na funkciju Načelnice opštinske uprave  opštine Palilula septembra 2012. godine.
Licencirani je trener Nacionalne akademije za javnu upravu od prošle godine, poseduje dozvolu za posredovanje Ministarstva pravde, član je mreže za ljudske resurse i mreže načelnika SKGO. Učesnik je na brojnim domaćim i stranim projektima.
Funkcija Gradskog pravobranica je za narednih pet godina.
Potvrđen je i mandat novoizabranom odborniku, Nikoli Iliću, penzioneru, rođenom 1957. godine iz Niša, sa Izborne liste Aleksandar Vučić – Za našu decu.