NIŠKI ODRED ŽANDARMERIJE DOBIO BAZU U ALEKSINCU (VIDEO)

NIŠKI ODRED ŽANDARMERIJE DOBIO BAZU U ALEKSINCU (VIDEO)

Nakon 18 godina postojanja i rada, Niški odred Žandarmerije uselio se u svoj prostor – bazu u Aleksincu. Nakon završetka treće, poslednje faze izgradnje ovog kapitalnog projekta, baza će potpuno biti prilagođena zadacima i potrebama jedinice.

“Niški odred Žandarmerije izvršavao je odgovorno sve zadatke i dokazao odanost građanima i Republici Srbiji” – rekao je na svečanosti u novoj bazi komandant Žandarmerije Dejan Luković.

“To jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji je finansiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko godina” – istakao je ministar Nebojša Stefanović.

Povodom useljenja u nove prostorije pripadnici niškog odreda Žandarmerije izveli su pokaznu vežbu borbe sa teroristima.

Baza u Aleksincu raspolaže sa oko 17 hektara površine. Rekonstruisano je oko 4.300 kvadrata koje će koristiti. Pored dela za smeštaj komande, uređen je i deo logistike, ambulante i restorana.

 

Svečanosti su prisustvovali direktor policije general Vladimir Rebić, načelnici uprava, komandanti jedinica, predstavnici Ministarstva odbrane, Bezbednosno informativne agencije, lokalnih samouprava, SPC, porodice pripadnika Žandarmerije i građani, koji su imali priliku da se upoznaju sa opremom i naoružanjem koje koristi ova elitna policijska jedinica.