Niški Parking servis promenio softver za naplatu parkiranja

Niški Parking servis promenio softver za naplatu parkiranja

PARKINGGrađani koji pri parkiranju umesto jeftinije druge, plate skuplju prvu zonu, ipak više neće morati da reklamaciju podnose Parking servisu. Do sada su kontrolori vozače za takvu grešku u korist Parking servisa kažnjavali kao da nisu platili ništa! Jer nisu mogli da vide da je SMS poslat za parkiranje u prvoj zoni! Od 12. Februara to mogu da vide. Sistem je promenjen nakon pisanja televizije Zona plus da se softver preuzet iz Novog Sada ne koristi na isti način u oba grada.

Nišlije koje se parkiraju u drugoj zoni, a greškom plate prvu skuplju zonu i zbog toga dobiju kaznu, više neće morati da za reklamaciju idu u Parking servis. Sada kontrolori Parking servisa odmah vide grešku. To je već funkcionisalo u Novom Sadu gde se primenjuje isti softver.

“Odluka i resornog većnika i Parking servisa je takva da sada kontrolori evidentiraju i uplate u skupljoj zoni, kada se neko parkira u jeftinijoj, i na taj način neće se izdavati dnevne karte korisnicima koji su, recimo, uplatili za crvenu, a vozilo parkirali u zelenoj zoni”, kaže portparol Parkin servisa Igor Vojinović.

U Parking servisu dodaju da će ovakvo korišćenje softvera sada smanjiti pritisak na korisnički servis, ali i broj reklamacija, kojih je bilo 5 do 10 dnevno.
Nakon što je nedavno na Gradskom veću odlučeno da se od naplate oslobodi parkiranje na 4 lokacije – u rovčetu kod glavne Autobuske stanice, u Jadranskoj ulici, preko puta bivšeg Grčkog konzulata i na platou kod Hale čair, Nišlije sada na raspolaganju imaju oko 3.200 obeleženih parking mesta. Iz Parking servisa saopštavaju i da se za vreme državnog praznika, 16. i 17. februara parkiranje u Nišu neće naplaćivati.[mom_video type=”youtube” id=”zQ23Lz-h2-w”]