Niški studenti prava najbolji u Strazburu!

Niški studenti prava najbolji u Strazburu!

10339564_10203752269141320_470701953068030805_nŠestočlana ekipa studenata niškog Pravnog fakulteta pobedila je u superfinalu takmičenja u simulaciji suđenja održanom u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.  Prema ocenama sudija Evropskog suda za ljudska prava, mladi niški pravnici su u hipotetičkom sudskom sporu bili bolji od ekipe iz Kopenhagena i tako postali najbolji u Evropi.

U pobedničkom tim činu su Milica Nešić, Aleksandra Stojanović, Tamara Stanojević, Gala Bončić, Luka Anđelković i Petar Pešić, dok su treneri docent Darko Dimovski i asistent Ivan Ilić.

Materija ljudskog prava je naročito važna u Srbiji jer smo jedna od vodećih zemalja u broju predstavki pred Evropskim sudom za ljudska prava. Ovaj istorijski speh pokazuje da Srbija ima ljude koji će braniti ljudska prava garantovana Evropskom konvencijom, stoji u poruci jednog od članova studentskog tima,  Petra Pešića, prosleđenoj TV Zona plus.

Pravni iz Niša je usao u istoriju! Najbolji u Evropi!, prokomentariso je Petar Pešić na svoj Fejsbuk nalogu.

Njegova koleginica iz tima, studentikinja Gala Bončić je na FB poručila:

Pobedili smo tim iz Danske i dokazali šta znači biti pravnik ! Stize prehar, presrećni smo!

Inače, u superfinale ovog takmičenja Nišlije su se plasirale kao pobednik regionalnog takmičenja na kome je nastupilo 12 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.