Niški studenti sutra kreću u proteste

PROTEST STUDENTI.mpg_snapshot_00.08_[2014.09.30_17.51.39]Nezadovoljni nekim novinama zakona o visokom obrazovanju, Niški studenti već sutra kreću u proteste. Protestna šetnja zakazana je za 13 sati na Trgu Kralja Milana. Kako kažu, ovo je samoinicijativna šetnja jer smatraju da je kasno čekati 6. oktobar kada je zakazan zvanični protest u svim Univerzitetskim gradovima.

Zbog ukidanja tzv. apsolventskog staža i jednog ispitnog roka manje, deo ni[kih studenata krece u protest. Nece čekati protest koji je Studentka konferencija Univerziteta Srbijezakazala za nedelju. Na samostalni protest u borbi za vraćanje tzv. Apsolventskog staža i šestog ispitnog roka pozivaju studenti Ekonomskog fakulteta na Fejsbuku.

Mi više ne možemo da čekamo. Samoinicijativno smo se organizovali. Na proteste ćemo izaći i 6. oktobra. Ne odustajemo dok se ne ispune naši zahtevi, kaže student Ekonomskog fakulteta Mihajlo Pavlović.

Organizatori tvrde da je preko 1000 niških studenata potvrdilo na Fejsbuk iventu dolazak na protest koji je regularno prijavljen policiji. Medjutim, na zvaničnoj Fejsbuk stranici Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu apeluje se na studente da ostanu složni i da ne izlaye ni na kakva okupljanja bez odluke i poziva legitimnih predstavnika sa fakulteta i Univerziteta. Na toj istoj stranici je takodje objavljeno da odgovora iz Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije na zahteve studenata jos nema.

[mom_video type=”youtube” id=”QVPXfBuLL98″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com