MORENišlije koje su rezervisale svoje aranžmane u Grčkoj ne odustaju od letovanja uprkos situaciji u toj zemlji. Grci će se za dva dana izjasniti na referendumu “za” ili “ protiv” predloga kreditora, a vesti iz Atine sve su dramatičnije: pojavile su se nestašice, na bankomatima nema para, na benzinskim stanicama su redovi! Ipak, u turističkim agencijama kažu da panike među Nišlijama nema, kao ni otkazivanja rezervacija.

Srpski građani koji trenutno letuju u Grčkoj za sada nisu zabrinuti. Naša novinarka, Olivera Marković, koja letuje na Tasosu javlja  da tamo nema nestašice i redova i da ništa nije poskupelo.
Kada je reč o Tunisu, u turističkim agencijama kažu da se malo ko u Nišu interesovao za Tunis i pre napada. Uglavnom jer je to za prosečni niški džep preskupo.
A oni koji su odlučili da poslušaju savet premijera Vučića i letuju u zemlji, mogu da biraju između 243 ugostiteljska objekta Srbiji u kojima se mogu rezervisati odmori uz korišćenje vaučera od 5.000 dinara. Njih mogu dobiti penzioneri, nezaposleni na birou, oni koji imaju pravo na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni i ratni vojni invalidi sa primanjima koja ne prelaze 60.000 dinara neto mesečno. Vaučeri važe isključivo za odmor u mestima van prebivališta i to u trajanju od najmanje pet noćenja.  Mogu se koristiti od 1. avgusta do 20. novembra ove godine, a njima se može plaćati samo smeštaj, ali ne i ishrana, piće, zdrvastvene i druge usluge, boravišna taksa.  Uslov za dodelu vaučera je rezervacija smeštaja kod ugostitelja sa objavljene liste. Prijave sa kompletnom dokumentacijom mogu se predati na šalterima Pošta Srbije od ponedeljka 6. jula do najkasnije 15. jula.