„Noć istraživača“ u petak od 17.00

NOC ISTRAZIVACAZanimljivoj nauci u Nišu će drugi put biti posvećena jedna noć. U petak, od 17 do 24 sata biće održana “Noć istraživača. ”

Na nekoliko lokacija u gradu planiraju se izložbe, izvodiće se naučni eksperimenti, moći će da se razgovara sa istraživačima. Osim u Nišu, ova manifestacija, inspirisana manifestacijom „Noć muzeja“, istovremeno se održava u još 80 gradova u Evropi.

Od 17.00 sati do ponoći, u centru Niša će se na nekoliko punktova održavati razna dešavanja, a sve u čast nauke. Organizator manifestacije je Gimnazija „Svetozar Marković“.

U centru će biti postavljena bina, na kojoj će se održavati koncerti, pozorišna predstava naše Gimnazije, intervjui sa naučnicima. Prostor pored bine rezervisan je za razne izložbe, kaže profesorka Gimazije „Svetozar Marković“ Ivana Babović.

Za najmladje ljubitelje nauke štandovi će biti postavljeni u Obrenovićevoj ulici kod Tržnog centra Forum.

Najmladji će moći da crtaju po stenama, da redjaju kocke, da se igraju nauke, nastavlja profesorka Babović.

Manifestacija “Noć istraživača” se već godinama održava poslednjeg petka u septembru u više od 80 evropskih gradova. U Srbiju je došla pre pet godina, a 2012. je u Nišu Gimnazija “Svetozar Marković” počela da organizuje “Noć istraživača.”

[mom_video type=”youtube” id=”NL2hZ39zzT8″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com