ATLETSKA STAZANiš bi na jesen trebalo da dobije novu modernu atletsku stazu na stadionu Čair. Atletski savez Srbije u saradnji sa lokalnom samoupravom i uz podršku Ministarstva omladine i sporta pokrenuo je ovu priču, jer kako generalni sekretar Altetskog saveza Srbije Slobodan Branković kaže, problem svih većih gradova u Srbiji je upravo nedostatak atletske infrastrukture. On je obišao stadion kako bi video u kakvom je stanju sadašnja atletska staza.

Stadion Čair nekada je bio mesto gde su se pored fudbalera okupljali i atletičari. Sada to nije slučaj jer je atletska staza dotrajala, pa je jedva moguće i vežbati. Došlo je vreme da se ona obnovi, a celu priču pokrenuli su Atletski savez Srbije i lokalna samouprava, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Ustanovićemo koji radovi moraju da se odrade. Ono što ja mogu da obećam je da će Atletski savez Srbije uz pomoć svoje fondacije koju je osnovao da pomogne da se taj tartan izlije u Nišu, kaže generalni sekretar Atletskog saveza Slobodan Branković.

Grad će morati da odradi grubi deo posla – asfaltnu košuljicu i ivičnjake kako bi se došlo do tartana.

Očekujem da nova moderna staza bude gotova na jesen, a to otvara nove mogućnosti- pripreme, takmičenja, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Atletska staze se najčešće obnavljaju na 10 godina, a ova na stadionu Čair urađena je je pre 14, kaže Perišić.