PRESS NIS MALME„Viz er“ će iz Niša leteti i do Malmea u Švedskoj, od 25. juna, tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom. Ovo je druga linija koju će mađarska lou kost kompanija imati iz Niša, jer je ranije najavljen avion do Bazela u Švajcarskoj dva puta nedeljno. Put do Malmea koštaće od 2.899 dinara, a izvršni direktor „Viz er“ -a Džon Stivenson se nada da će ovu liniju putnici dobro prihvatiti i da će im omogućiti da putuju još jeftinije.

 

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić podsetio je na odluku da nema više subvencija za letove sa niškog aerodroma. Poboljšavaju se tehnički uslovi, marta će početi montiranje opreme za bezbednije sletanje i poletanje, smanjena je cena aerodromske takse i Perišić očekuje da će to privući i druge avio prevoznike.

 

Stivenson kaže da je rano komentarisati kakvo je interesovanje za letove do Bazela, koji su ranije ponuđeni i koji startuju 3.jula, ali da je do sada prodato 350 karata. „Viz er“ je prisutan u Srbiji četiri godine, i sa novom linijom Niš-Malme ukupno će ponuditi 12 linija ka sedam zemalja sa beogradskog i niškog aerodroma.