NOVA ORGANIZACIJA KOVID AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA NIŠ (VIDEO)

NOVA ORGANIZACIJA KOVID AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA NIŠ (VIDEO)

Dom zdravlja Niš od 9. decembra menja organizaciju rada Кovid ambulanti. Kovid pacijenti i dalje će moći da se javlaju u Zdravstvenu stanicu Duvanište radi pregleda i testiranja, a u sistemu je i centralni objekat Doma zdravlja. Sumnjivi na kovid će se pregledati u svim ordinacijama Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih. Laboratorijske analize će se raditi u prostoriji broj 59 u prizemlju,a pacijenti će koristiti ulaz broj 1.

Ukoliko su neophodne usluge radiološke dijagnostike pacijenti će koristiti ulaz za podrumske prostorije neposredno pored ulaza broj 1, dok će se testiranje na COVID-19 infekciju raditi u prostoriji Preventivnog centra u prizemlju pored info pulta. Obe kovid ambulante radiće od 7 do 22h.

U centralnom objektu Doma zdravlja postoji i zelena zona i za nju je namenjen ulaz br. 5. Kako objašnjavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ta zona je pregradnim zidom odvojena od crvene. U zelenoj zoni su Služba za zdravstvenu zaštitu žena, odeljenja interne medicine,dermatovenerologija, oftalmologija, otorinolaringologija, i psihijatrija, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije, Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, kao i Služba za laboratorijsku dijagnostikui radiološku dijagnostiku na prvom spratu. Odeljenje za dečju i preventivnu stomatologiju, radiće u istom prostoru kao i do sada, a pacijenti će koristiti ulaz broj 4. Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, radiće u periodu od 07:00 do 20:00 časova.

Ulaz broj 4 nmenjen je za zdravu decu i preventivne preglede, ulaz broj 3 za bolesnu decu koja nemaju simptome kovid infekcije a ulaz broj 2 namenjen je bolesnoj deci sa simptomima koronavirusa. Za pacijente kojima je test neophodan zbog pregleda ili stacionarnog lečenja, a nisu sumnjivi na koronu, testiranje će se raditi u prostoriji broj 50 u prizemlju Centralnog objekta, u periodu od 07:00 do 13:30 časova. Pacijenti će koristiti ulaz broj 5.

Zdravstvena stanica „Čair“ od 9. decembra nije više COVID ambulanta i biće namenjena svim pacijentima koji nemaju simptome COVID infekcije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com