MEDIANARušenje krova muzeja u arheološkom nalazištu Mediana prilikom izgradnje zaštitne kupole je nedopustivo i zbog toga mora neko da odgovara, tvrde u Klubu ladih Nove Srbije Ponos. Mladi ove partije pitaju da li je familijarno i partijsko zbrinjavanje nesavesnih i nekompetentnih službenika u javnom sektoru otišlo toliko daleko da je moguće da neodgovarajući projekat prodje nezavisnu tehničku kontrolu, a nakon toga i dobije dozvolu za izgradnju. Zbog toga Nova Srbija zahteva odgovornost svih, od investitora, preko projekatana pa do nadzornih organa , koji su dozvolili ovakve propuste.

Nova Srbija je tražila od Republiočkog zavoda za zaštitu spomenika i ministarstva kulture , a prema zakonu o dostupnosti nformacija, uvid u dokumentaciju, koja bi bila relevantna za razrešenje ovog slučaja.

Luk kupole, koji je trebalo da natkrije zgradu muzeja u arheološkom nalazitu Mediana i samo nalazište je prenizak i umesto iznad, prolazi tačno kroz deo krova zgrade muzeja. Zbog grube greške projektanta, prema oceni zamenika direktora Narodnog muzeja Nebojša Ozimić, ugrožena je ne samo zgrada iz 1936. godine, već i arheološko blago Niša koje se u njoj čuva.