TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

Nova stroga kontrola vozača: ne vozite pijani, ne koristite mobilni, zadnji pojasevi obavezni

Čak 36 hiljada prekršaja otkriveno je  prethodih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja ”Roadpol”, a danas počinje nova akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije i trajaće do 7. maja.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan navodi da će se poseban akcenat dati na najuticajnije indikatore bezbednosti saobraćaja, i to upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, zatim psihoaktivnih supstanci, na nekorišćenje sigurnosnih pojaseva i to naročito na zadnjim sedištima, korišćenje mobilnih telefona na nepropisan način od strane vozača i pešaka.

Belencan je podsetio da je u periodu od 25. aprila do 1. maja u okviru akcije ”Roadpol” Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovelo akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je bila usmerena na prekršaj prekoračenja brzine.

“Za sedam dana, koliko je trajala akcija pojačane kontrole, otkriveno ukupno 36 hiljada prekršaja, od toga 10.984 van naselja i 24.744 u naselju”, rekao je Belencan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com