субота, јул 13

NOVA ZGRADA MUZEJA U VOJNOM OBJEKTU PREKO PUTA DŽAMIJE (VIDEO)

0
29

Prostor za zgradu muzeja biće obezbeđen na vojnom prostoru odnosno u zgradi preko puta džamije u Nišu, rekao je predsednik Republilke Srbije tokom posete kasarni “Mija Stanimirović” u Nišu.

Vučić je na pitanje novinara o potrebama grada i za sajamski prostor istakao da do sada nije dobio takav zahtev ali da će država podržati svaki predlog koji može da donese novac Nišu. Ocenio je i da je Nišu potrebno sajmište jer je na raskršću puteva ali da je na gradu da pronađe lokaciju i napravi biznis plan šta očekuje od takvih novih investicija.

Razgovarao sa sa ministrom odbrane da Niš dobije muzej na vojnom prostoru u zgradi preko puta niške džamije. Nišu je potreban sajam, zato što je do Niša najlakše dođi, i iz Skoplja, i iz Istanbula, i iz Soluna, i Beograda, i svakog mesta iz regiona. I kao država možemo u Nišu da organizujemo jedan od najboljih sajmova za ceo region, ali iz Niša moraju da dolaze ideje i projekti. Ne možemo uvek sve da platimo. Podsećam smo za Niš izdvojili pet miliona, što je pet odsto godišnjeg budžeta Grada, koji ste dobili samo iz tekuće budžetske rezerve Republike Srbije”, reko je Vučić.


Leave a reply