Novaković: Iza optužbi stoji politika

Novaković: Iza optužbi stoji politika

NOVAKOVICIgor Novaković žaliće se na optužnicu za zloupotrebu službenog položaja koje je tužilaštvo podiglo protiv njega. U optužnom predlogu najpre su stajala tri krivična dela, ali je tužilaštvo odustalo od dva, preprodaju telefona i mahinacije sa automobilima, za koje je nedvosmisleno utvrdilo da ih Igor Novaković nije počinio. Novaković tvrdi da će i za treće delo koje mu se stavlja na teret dokazati da se radi o političkim igrama.

Nakon što je tužilaštvo obelodanilo da je podiglo optužnicu protiv Igora Novakovića člana SPS i bivšeg direktora Jugoistoka i to za zloupotrebu službenog položaja, ali ne i za ostala dva dela za koja je bio optužen oglasio se i Igor Novaković. Kaže da je sve šta se dešavalo oko njega politička ujudurma, i da za to ima dokaza. Optužnica nije pravosnažna, jer je nije potvrdio Sud. Novaković ima pravo na žalbu i to pravo će da iskoristi.

Novaković tvrdi da iza svega stoji polotika. Tvrdi da su oni koji su vršili političke pritiske da se on uhapsi sklonjeni iz grada, ali ne želi da navodi imena. Mežutim, kažei da sada veruje da će po njegovoj žalbi sud odučivati nepristrasno i bez pritisaka.

Novaković i još pet osoba uhapšeni su početkom godine zbog, kako je saopstila policija, sumnji da su nameštali tender i izvlačili novac preko dve fantomske firme, a sve za vreme dok je Novaković bio direktor Jugoistoka. Zajedno sa Novakovićem, privedeni su i direktori ptreduzeća CIM Grupa Predrag Stoiljković i Bratislav Stoiljković, kao šef kabineta Igora Novakovića, Predrag Vlajković. Novaković se teretio i za preprodaju telefona nabavljenih preko Telekoma kao i za mahinacije sa automobilima, ali je tužilaštvo odbacilo ove optužbe.