Zamenik predsednika Skupštine grada Niša Igor Novaković predlaže rušenje „Kalče“ i izgradnju potpuno novog stambeno tržnog centra „Zonina kula“! Ideju, koju je izneo za govornicom na poslednjoj sednici gradskog parlamenta, detaljno je objasnio u Jutarnjem programu Zone plus. Kako objašnjava, lokali u „Kalči“ su dobrim delom obezvređeni a tržni centar ne funkcioniše kako treba, iako je u samom centru grada.

 

Igor Novaković

„Nisam za to da „Kalča „nestane. Mislim da u mezaninskom delu tog novog stambeno trgovinskog centra treba i dalje da bude „Kalča“ kao tržni centar, ali mnogo moderniji nego sada,  dok bi u apendiksu bio stambeni deo čije je radno ime „Zonina kula“. Kao što sve ima svoj vek, tako je i „Kalča“ svoj vek preživela“ – rekao je Novaković.

 

TC „Kalča“ u osnovi ima jedan hektar, što znači da, ako se ide pet spratova ispod zemlje – to je pet hektara parking prostora, rekao je Novaković.

 

„A stambeni kompleks, to bi bio interes investitora da uđe u ceo projekat“ – kaže Novaković, dodajući da ima investitora i mogućnost da se sve to uradi.

 

 

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.