Novaković pušten iz KPZ, ali u kućni pritvor

Novaković pušten iz KPZ, ali u kućni pritvor

novakovicBivši direktor “Jugoistoka” i lider niškog SPS-a Igor Novaković, koji je 27. januara uhapšen sa još petoricom osumnjičenih za protivzakonite transakcije u ovom javnom preduzeću, sinoć je pušten iz pritvora u KPZ, ali će biti u kućnom pritvoru.

Portparol Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović potvrdila je I da je kućni pritvor određen još jednom od osumnjičenih – Predragu Stojiljkoviću, jednom od vlasnika CIM grupe.

Sudija za prethdni postupak procenio je da pošto su saslušani svi svedoci, nema više opasnosti da se utiče na njih, ali da i dalje ostaje opasnost po uznemirenje javnosti. Ova mera može se produžavati dok to bude potrebno, a maksimalno do pravosnažne presude, uz obavezu da se preispituje na svaka tri meseca, objasnila je portparol Višeg suda.

Igor Novaković, kao direktor Jugoistoka, njegov nekadašnji šef kabineta Predrag Vlajković i vlasnici preduzeća CIM Grupa, vlasnik jedne agencije i službenik “Telekoma” Srbija uhapšeni su zbog sumnje da su umešani u protivzakonite poslove.

Novaković je osumnjičen da je mimo procedura dodelio CIM grupi vredan posao, a pominje se da je preko fantomskih firmi izvučeno 30 miliona dinara.  Pored toga, Novaković i Vlajković se dovode u vezu sa zloupotrebom 260 mobilnih telefona vrednih preko 50.000 evra dobijenih od “Telekoma”, koji su navodno, umesto kod radnika “Jugoistoka”, nelegalno završili u nekoliko prodavnica.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com