Novaković: To je falsifikat, Ranković: Opštinski odbor je održan!

Novaković: To je falsifikat, Ranković: Opštinski odbor je održan!

Igor NovakovićIgor Novaković ne očekuje smenu sa funkcije šefa odborničke grupe SPS-PUPS-JS u Skupštini grada Niša i tvrdi da je saopštenje socijalista sa Palilule u kojem se traži njegova smena i brisanje iz članstva falsifikat. V.D. predsednika niških socijalista kaže da je sednica OO SPS Palilule održana, a da će o eventualnim daljim merama protiv Novakovića odlučivati stranački organi.

Vidite da sam ja još šef jer o tome odlučuju odbornička grupa, a ne neki opštinski odbor.Ne očekujem smenu, stav partije je vrlo jasan da je to neko podmetnuo u javnost kao falsifikat. Kao što znate u tom dopisu piše da ja nisam član SPS-a onda se u sledećem stavu traži da se ja brišem iz evidencije, što je kontradiktorno, kaže Novaković za TV Zonu plus.

Uz napomenu da je “član Glavnog odbora SPS na lični predlog predsednika partije Ivice Dačića”, sve ocenjuje kao “atak na predsednika partije Ivicu Dačića.”

Očigledno da se neko igrao, zloupotrebio pečat opštinskog odbora (SPS Palilula, prim.aut.)! Ja sam razgovarao sa članovima opštinskog odbora, taj odbor nije ni održan. Neko se igra sa SPS-om, kaže Novaković.

Odgovarajući na navode iz saopštenja koji se odnose na njegove istupe u javnosti, Novaković kaže da na društvenim mrežama može “da iznosi svoje lične stavove, ali u SG i na konferenciji za štampu je predstavnik SPS-a, šef odborničke grupe i v.d. predsednika Okružnog odbora SPS.”

Smešna je cela priča jer je taj Opštinski odbor Palilula predlagao mene na sve moguće funkcije, pa i na ovu na kojoj sam trenutno sada.Verujem da je u pitanju falsifikat i rad nekolicine ljudi. Sad sam razgovarao sa v.d. predsednikom Gradskog odbora SPS, Žarkom Rankovićem i on je rekao da se ogradim od ovih izjava iz opštinskog odbora, kaže Novaković.

žarko ranković v.d. predsednika Gradskog odbora SPS-aMeđutim, Žarko Ranković kaže za Tv Zonu plus da je opštinski odbor SPS na Paliluli imao sednicu i da to može da se dokaže.

Sinoć je održan sastanak OO SPS Palilula. Prema informacijama koje sam dobio od predsednika OO, prisustvovao je dovoljan broj članova i taj sastanak je zaista održan. To može da se utvrdi time što će se jasno dokazati da su ti ljudi bili prisutni, jer imam podatak da su se potpisali, kaže Ranković.

Navode da Igor Novaković nije član SPS-a i da postoje dokazi o tome, ne može da komentariše jer te dokaze, kaže, nije
Ne znam da li je to tačno, o tome treba da se izjasne organi partije. prosto ne mogu da verujem da je Igor Novaković mogao biti biran na najviše funkcije u partiji, a da istovremeno nije član SPS-a, kaže Ranković.
Dodaje da je odnos SPS “prema drugu igoru Novakoviću bio jasno iskazan nakon onog njegovog hapšenja, gde nismo želeli da ga smenimo sa mesta šefa odborničke grupe dok je bio u pritvoru, dajući mu na taj način određenu podršku kao čoveku,” ali i da istovremeno nisu želeli da se mešaju u rad pravosudnih organa i smatrali da niko nije kriv dok pravosnažnom presudom ne bude osuđen.
Ja lično se ne slažem sa stavovima koje je naš drug Igor Novaković iznosio u medijima, ali i na društvenim mrežama jer su to lični stavovi, a ne stavovi SPS-a. Posebno se ne slažem sa načinom na koji je govorio i o svojim partijskim drugovima i mislim da je izrečen i niz neistina. Zatim, to je na određeni način moglo da naruši i izuzetno dobre koalicione odnose koji postoje u našem gradu, pre svega sa SNS, kaže Ranković.
Govoreći o mogućnosti da protiv Novakovića budu perduzete bilo koje mere u stranci, Ranković kaže da će o tome odlučiti stranački organi.