Nove legitimacije za javni gradski prevoz

Nove legitimacije za javni gradski prevoz

legitimacijeNa prodajnim mestima Direkcije za javni gradski prevoz gužve. Čini se, najviše je penzionera. Važe nova pravila: vožnja u autobusima besplatna je samo za Nišlije starije od 70 godina koji imaju penziju manju od 15.684 dinara. Svi ostali, u zavisnosti od primanja, plaćaju ili polovinu ili punu cenu karte. S obzirom na to da su mnogima džepovi prazni, kažu, da i to dobro dođe.

U redovima čekaju i niški osnovci koji od danas mogu besplatno da se voze na svim linijama gradskog prevoza. Iz pojedinih škola potekla je incijativa da besplatan prevoz dobiju i neke kategorije srednjoškolaca. Ali takva odluka nije doneta. U međuvremenu, osnovcima za besplatnu vožanju treba legitimacija.

A guzva se mogla i izbeći – izdavanje legitimacija počelo je još 11. februara. U Direkciji za javni gradski prevoz kažu da problema sa predajom dokumentacije uglavnom nije bilo. Mada se TV ekipa uverila da su neki vraćeni jer nisu imali sve potrebne papire. Spisak neophodne dokumentacije može se naći i na sajtu Direkcije.[mom_video type=”youtube” id=”Hsbe_Y3ekgM”]