TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti region i Srbija Udarne VESTI

NOVI INCIDENTI NA KOSOVU: SIRENE, DETONACIJE, UPADI U PROSTORIJE OIK

SIRENE I DETONACIJE U ZUBINOM POTOKU I KOSOVSKOJ MITROVICI: UPADI U PROSTORIJE IZBORNIH KOMISIJA

Nekoliko stotina Srba okupilo se u centru Zubinog Potoka protestujući zbog nasilnog ulaska članova opštinske izborne komisije u pratnji policije u zgradu opštine. Čule su se i sirene.

Posle incidenta u Zubinom Potoku sirene su se čule i u Kosovskoj Mitrovici, a zatim i detonacije.

Sirene su se čule kada se pojavila policija u nekoliko džipova i članovi izborne komisije. Nakon okupljanja Srba oni su napustili Severnu Mitrovicu.

Vrata sedišta opštinske izborne komisije su pod katancem, polomljena su stakla na nekim od prozora.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije čiji je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu Kosova i Metohije.

Kosovska policija: Pucnjave i eksplozije u Z.Potoku i K. Mitrovici, bez povređenih

Kosovska policija saopštila je danas da se sumnja da je u popodnevnim časovima došlo do pucnjave i eksplozija u Zubinom Potoku i na severu Kosovske Mitrovice, ali da nije bilo povređenih.

Iz policije navode ”da su demonstranti demolirali prostorije opštinske izborne komisije”, prenosi Koha ditore.

“U ranim popodnevnim satima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo je više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali do sada nije bilo povređenih”, navodi se u saopštenju policije.

Policija tvrdi da kontinuirano prati i procenjuje bezbednosnu situaciju, kao i da preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona i odluka nadležnih organa.

Sirene za uzbunu oglasile su se danas u Zubinom Potoku, na severu Kosovske Mitrovice i u Leposaviću.

Kosovo onlajn je objavio da su se u Zubinom Potoku čule dve eksplozije, a da su članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli iz zgrade opštine.

Kako je naveo taj portal, pripadnici policije u pratnji članova opštinske komisije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu.

Prema navodima Kosovo onlajn, članovi OIK u severnom delu Kosovske Mitrovice, u pratnji specijalne kosovske policije, upali su u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su ođekivale detonacije od topovskih udara, i čule se sirene.

Sirene su se čule i u Leposaviću, a bilo je i primetno pojačano prisustvo pripadnika Euleksa.

VUČIĆ: SADA JE MIRNO NA SEVERU, ČEKAM IZVEŠTAJ

Povodom današnjih dešavanja na Kosovu, iz Tirane je reagovao i predsednik Srbije. Vučić je rekao da je sada, na severu Kosova, stanje mirno, i da čeka izveštaj iz bolničkog centra u severnoj Mitrovici, kao i da kosovska policija nikoga nije pitala za ulazak na sever, pa čak ni Kfor.

Na pitanje da li je upoznat sa dešavanjima na KiM, rekao je da zna sve šta se dešava.

On je novinarki iz Hrvatske ukazao da kosovski policajci po Briselskom sporazumu samo u saglasnosti sa četiri gradonačelnika mogu da dođu na sever.

„Nikoga nisu pitali. Ali reći će da su podneli ostavke (srpski policajci), iako dok se ne izaberu drugi oni vrše dužnost. Nisu očigledno informisali ni Kfor. Pokušali su da upadnu u zgrade opštinskih izbornih komisija i građani su se pobunili“; preneo je Vučić.

Kazao je da je došlo do manjih sukoba i da su se onda povukle snage kosovske policije.

Naglasio je da i ovaj slučaj pokazuje da je važno da se sačuvaju mir i stabilnost.

ČESTITKE HRVATSKOJ NOVINARKI NA POBEDI PROTIV JAPANA, ALI NE I PLENKOVIĆU

Hrvatskoj novinarki je čestitao na pobedi hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, ali i dodao da je navijao za Japan.

„Iako sam navijao za Japan čestitam na prolazu dalje“, rekao je on.

Na pitanje što ne čestita hrvatskom premijeru, odgovorio je da ne može da čestita Andreju Plenkoviću.

„Ne mogu da čestitam onima koji nekome zabranjuju da polože cveće i vence“, podvukao je Vučić.

CIK u Prištini: Onemogućen ulazak osoblju u kancelarije u Zubinom potoku i Severnoj Mitrovici

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini Valjmir Eljezi izjavio je danas da je njihovim službenicima onemogućen ulazak u kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zubinom Potoku.

Eljezi je rekao da je zbog novonastale situacije CIK sazvao sastanak koji će početi u 18 časova, prenela je prištinska Koha.

“Čekamo saopštenja opštinskih izbornih zvaničnika koji su u toku današnjeg dana u pratnji kosovske policije otišli ​​u svoje kancelarije u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku, radi obavljanja službenih dužnosti, ali to nije bilo moguće. Ovi izveštaji će razjasniti stvorenu situaciju”, rekao je Eljezi.

Članovi opštinske izborne komisije (OIK) u severnom delu Kosovske Mitrovice u pratnji specijalne kosovske policije upali su ranije danas u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, i čule su se sirene.

Takođe, članovi opštinske izborne komisije u pratnji kosovske policije nasilno su danas posle 12 sati ušli u zgradu Opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, a gradom su se isto čule sirene.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com