уторак, јул 23

NOVI KC NIŠ U KOVID SISTEMU; PREMINULA ČETIRI PACIJENTA (VIDEO)

0
422

Četvoro kovid pozitivnih pacijenata preminulo je u poslednja 24 sata u Kliničkom centru Niš, saopšteno je na redovnoj konferenciji za novinare. Pacijenti su bili iz Vranja, Surdulice, Leskovca i jedan iz okoline Niša, a prosek njihovih godina je 70.

U Kliničkom centru je ukupno 226 pacijenata, od toga je 114 iz Niša. Šestoro je na respiratoru. Svi pacijenti u Kliničkom centru su testirani.

“Juče je bio 41 novoprimljeni pacijent i situacija je, na bazi iskustva iz prvog pika, alarmantna ali pod kontrolom. Svakodnevno pratimo situaciju u celokupnoj jugoistočnoj Srbiji. Poređenja radi, od 13. do 18. aprila primljeno je čak 350 pacijenata!” – rekao je pomoćnik direktora KC Niš prof. dr Goran Stanojević.

Novi KC ušao u kovid sistem

Nova zgrada Kliničkog centra Niš od danas je ponovo u kovid sistemu delom svojih kapaciteta. Tu ima 84 mesta za najteže pacijente na respiratoru.

Samo noćas primljeno je 15 pacijenata na intenzivnu negu.

U KC NIŠ POZITIVNO 13 LEKARA I 18 SESTARA-TEHNIČARA

Kada su u pitanju zdravstveni radnici zaposleni u Kliničkom centru Niš, na koronavirus trenutno je pozitivno 13 lekara, 18 medicinskih sestara-tehničara i jedan nemedicinski radnik. Trenutno se jedan od njih nalazi na respiratoru. Do sada su izlečena 132 zdravstvena radnika, a jedan je preminuo.

Na redovnoj konferenciji za novinare ove zdravstvene ustanove saopšteni su i podaci za kovid bolnice u drugim gradovima na jugu Srbije. Kad je reč o Vranju, u dve kovid bolnice ukupno je hospitalizovano 129 pacijenata, od čega 91 sa potvrđenim prisustvom virusa. U leskovačkoj kovid bolnici smešteno je 95 pacijenata, od toga 16 sa potvrđenim prisustvom virusa, a u Surdulici je 45 pozitivno na koronavirus.


Leave a reply